Praktijk "De vrije vlinder" Praktijk voor remedial teaching en creative coaching, Eindhoven.

Creatieve coaching


Een gesprek is een manier, maar niet iedereen is verbaal sterk. Voor sommige ervaringen hebben we geen woorden en is creatief coachen een remedie! Door middel van het werken met kleuren en vormen kun je erachter komen wat er diep van binnen in je speelt.

Voor wie?
Creatieve coaching is geschikt voor: kinderen, jong volwassenen en volwassenen. Iedereen kan het! Je hoeft niet creatief te zijn. Het gaat om jouw proces.

Creatieve coaching kan ingezet worden bij psychische- en sociaal emotionele problemen als ook voor persoonlijke groei en zelfinzicht. Herken je dit? : faalangst, innerlijke onrust, een vol hoofd, het onvoldoende kunnen uiten van je gevoelens, negatief zelfbeeld, onzekerheid en ontwikkelingsstoornissen (ADHD,ADD, PDD-NOS) Wees welkom bij De vrije vlinder!

Hoe werkt het?
Na de kennismaking gaan we je hulpvraag formuleren. Je krijgt gerichte creatieve opdrachten waar ik je over ga coachen. De ontdekkingen die je dan doet kunnen weer nieuwe inzichten geven. In de begeleiding wordt er gewerkt met diverse beeldende materialen zoals: klei, verf, krijt en potloden. Ik stem mijn opdrachten af op de behoefte en mogelijkheden van elk individu.

Tijdens het coachen richt ik me op: respect, niets is ongewoon, de liefde voor al wat leeft en de krachten en mogelijkheden van jou als individu.

Wat kun je verwachten?
Er wordt een proces op gang gebracht; waardoor je inzicht krijgt in jezelf, besef krijgt van je gevoelens, begrip krijgt voor je gedrag en helderheid over je gedachten. Je komt "letterlijk" in beweging.

Wat voor tijdsduur?
Een traject bestaat gemiddeld uit 6 tot 10 sessies. Een individuele sessie voor kinderen duurt 1 uur, voor jong volwassenen en volwassenen 1,5 uur. Groepssessies zijn op aanvraag mogelijk.